Anita Dulos

Anita Dulos

Tijdens de studie milieukunde, richting natuurbeheer, zag ik al dat alles met elkaar verbonden is. Dit verwonderde me en ik wilde meer weten over de onderlinge relaties. Al voor de studie aan het van Hall Instituut was ik naast natuurbeheer ook geïnteresseerd in alternatieve geneeskunde.

Parallel aan onderzoek in de natuur bij diverse werkgevers volgde ik opleidingen in holistische geneeskunde.  Van 2000 t/m 2002 assisteerde ik bij de Fysiotherapie Mill, vanaf 2003 assisteerde ik bij de d'Ooorsprong, Instituut voor Levenskracht en inspiratie te Mill. Ervaring met het geven van hartcoherentietraining is opgedaan vanaf 2009 en in 2007 kwam de Reconnectie op mijn pad. Ik was geraakt en  geïnspireerd door de eenvoud en de geweldige kracht van het werk.  “Het is een mooie en respectvolle manier van werken, die mensen helpt om weer in balans te komen op verschillende niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.” Verwonderd ben ik over de ervaringen en resultaten die worden behaald met sessie reconnective healing en de reconnectie. Dankbaar ben ik dat de Reconnectie op mijn pad is gekomen. Het heeft me o.a. genezen van een pittige longontsteking en het bracht de mensen op mijn pad die bij mij passen. Het heeft een enorme versnelling gegeven aan mijn ontwikkeling.

 

Ik geef sessies aan volwassenen en kinderen. In deze sessies worden mensen weer in balans gebracht. Verschillende mensen ervaren een diepe innerlijke rust, spanningen verdwijnen ect. ect. Regelmatig ben ik vrijwilligster bij het Team van The Reconnection.

Daarnaast geef ik bodysense- en hartcoherentietraining. Hiervoor maak ik gebruik van de kennis en de ervaring die ik heb opgedaan vooral tijdens de opleiding Unity in Duality die ik heb gevolgd bij het Tarab Instituut Nederland. Ik heb les gehad van Lene Handberg, de rechterhand van Tarab Tulku.  M.b.v. ademhalings- en  bewegingsoefeningen en visualisaties is het mogelijk om de hartcoherentie te bewerkstellingen.Dat betekent dat je een regelmatige en gelijkmatige hartslag hebt. De ademhaling synchroniseert het hartritme, dat een aantal hersenritmes synchroniseert die op hun beurt bepaalde hormonale ritmes synchroniseren, en die hebben weer een synchroniserend effect op het gedrag.

Hiervoor wordt o.a. gebruik gemaakt van een computerprogramma waarbij o.a. de hartritmevariabiliteit wordt gemeten en tegelijkertijd geeft het een ademhalingsbegeleiding. Daarnaast is er een app en kunnen ademhalings- en bewegingsoefeningen worden aangeboden.

Specialismen: Professioneel en respectvol. Ervaring in het werken met kinderen en volwassenen, in het algemeen maar weinig sessies per persoon, in eerste instantie maximaal 3 reconnective healing sessies en 1 reconnection.